Evanjelický posol spod Tatier je tu pre všetkých

Vážené predsedníctva cirkevných zborov Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania na Slovensku, prijmite od nás, prosíme, srdečný pozdrav: „Milosť vám a pokoj od Boha, nášho Otca, a od Pána Ježiša Krista, ktorý seba samého vydal za naše hriechy, aby nás podľa vôle Boha, Otca nášho, vytrhol z tohto zlého veku. Jemu sláva naveky vekov. Amen.“ (Gal 1, 3 – 5), a tiež naše ubezpečenie: „...hovoríme z čistého srdca ako z Boha a pred Bohom v Kristovi“ (2K 2, 17).

Dôvod, pre ktorý si Vás dovoľujeme osloviť, je mimoriadne dôležitý pre vývoj našej cirkvi v súčasnej dobe. Prosíme Vás, aby ste boli takí láskaví a aktívne urobili čo je vo Vašich silách a možnostiach pre to, aby Evanjelický posol spod Tatier, vydávaný Tranosciom, a. s., mal čo najviac predplatiteľov, či už cirkevných zborov, alebo jednotlivcov.

Mnoho cirkevných zborov a jednotlivcov v nedávnej minulosti odoberanie Evanjelického posla spod Tatier odhlásilo, alebo znížilo počet odoberaných kusov. Nedokázali už ďalej akceptovať ducha a obsah Posla. Vydavateľ namiesto toho, aby sa zamyslel nad kvalitou svojho produktu, hľadal vinu u iných. Túto bolestivú tému nemienime ďalej rozvádzať.

V súčasnosti má Tranoscius, a. s., vydavateľ Evanjelického posla spod Tatier, novozvolené predstavenstvo a dozornú radu. Má tiež povereného riaditeľa a poverené redaktorky, ktoré Posol pripravujú. Ten chce prinášať nový obsah. Nie „písať pekne“, ako sa to posmešne hovorí, ale byť opäť verný svojmu autentickému misijnému, vzdelávaciemu a informačnému poslaniu. Má byť dôležitou a dôstojnou súčasťou nášho spoločného úsilia o obrodu a budovanie našej cirkvi. Posol stojí akoby na začiatku novej kapitoly a jeho tvorcovia veria, že obsahom a smerovaním ľudí presvedčí.

Vidíme, že mnohé cirkevné zbory či jednotlivci, ktorí v nedávnej minulosti Evanjelický posol spod Tatier odhlásili, sa k jeho odoberaniu ešte nevrátili. Bolí nás to. Máme však nádej, že sa to zmení. Technicky je prihlásenie sa k odberu Posla veľmi jednoduché, kontakty na firmu LK Permanent, ktorá veľmi profesionálne vykonáva distribúciu, bývajú uvedené v tiráži čísla. Prosíme Vás, vážené predsedníctva cirkevných zborov – podľa Vašej konkrétnej situácie – iniciujte prihlásenie sa svojho cirkevného zboru opäť k odberu Evanjelického posla spod Tatier, resp. skúste odoberať i viac kusov, ako doteraz. Motivujte členov cirkevného zboru k osobnému odoberaniu. Buďte i zdravo odvážni, ak treba. Zastaňte sa Evanjelického posla spod Tatier, vydávaného Tranosciom, a. s., proti rozličným neprajným hlasom, i voči Evanjelickému poslu Spolku Tranovský, vydávaného Spolkom Tranovský. Nedajme sa oklamať alibistickým pocitom, že „nejako už bude“. Každý nesie svoj diel zodpovednosti za naše spoločné dielo v cirkvi. Teraz je ten dôležitý čas, keď by sa mali aktívne a lojálne prejaviť cirkevné zbory a tí, ktorí ich vedú.

Ďakujeme Vám za Vaše porozumenie  a za všetko, čo v duchu týchto našich snažných prosieb, nie rozkazov, budete ochotní urobiť. Ďakujeme Vám za Vašu službu pre našu cirkev. Pán Ježiš Kristus nech Vás posilňuje a požehnáva!

Zostávame s bratským pozdravom, Ján Brozman generálny dozorca ECAV a Ivan Eľko generálny biskup ECAV.