Blíži sa IX. stretnutie kresťanov vo Vroclave

Blíži sa IX. stretnutie kresťanov vo Vroclave

10. – 11. apríla 2014 sa vo Vroclave konalo prípravné rokovanie k Stretnutia kresťanov strednej a východnej Európy, ktoré sa uskutoční 4. – 6. júla 2014 vo Vroclave. Prihlásiť sa môžete do 27. apríla 2014 na www.wroclaw2014.net.
Na rokovaní sa zúčastnili koordinátori z partnerských cirkví a cirkevných organizácií z Poľska, Nemecka, Česka, Maďarska, Rakúska a zo Slovenska. Evanjelickú cirkev a. v. na Slovensku zastupoval Samuel Miško, tajomník GBÚ pre zahraničie. Celé rokovanie viedli zástupcovia Evanjelickej cirkvi a. v. v Poľsku - diecézny biskup Ryszard Bogusz a hlavný koordinátor stretnutia kresťanov Dawid Mendrok. Prípravy stretnutia kresťanov sa dostávajú do posledného štádia. V rámci tohto rokovania sme dolaďovali otvárací program, ktorý bude premietaný v poľskej štátnej televízii, registráciu hostí, diskusné fóra, vystúpenia spevokolov a ďalšie organizačné záležitosti.

Účastníkov stretnutia čaká bohatý duchovný a kultúrny program. Z každej krajiny na stretnutí vystúpia aj spevokoly a hudobné skupiny rôznych žánrov, je pripravený program pre deti, koncerty a workshopy pre mládež, futbalový turnaj, tržnica duchovných možností a diskusné fóra so zaujímavými hosťami.

Z ECAV na Slovensku na tomto podujatí vystúpia spevokoly z cirkevných zborov Hanušovce nad Topľou, Kežmarok, Stredné Plachtince a Sása.

Vložené 16. 4. 2014

Galéria k článku